-
Læs artiklen
05.05.2022
Dobbelt prisoverrækkelse
I fredags havde vi omsider fornøjelsen af at afholde prisoverrækkelse af VILTOFT’s specialepris, Lykke Hansen & Gjedde-Nielsen Prisen, for årene 2020 og 2021. På grund af corona har det ikke være muligt før nu.
Specialeprisen, der er opkaldt efter advokaterne Hans Lykke Hansen og Michael Gjedde-Nielsen, stiftede vi i 2020 med det formål at anerkende den eller de studerende, som har skrevet det bedste speciale inden for ét af VILTOFT’s tre specialeområder, henholdsvis entreprise, udbud og voldgiftsret. Med prisen følger 15.000 kr.
I 2020 gik prisen til Caroline Lemminger Jensen, der i dag er advokatfuldmægtig hos Plesner, for specialet ”Risiko- og ansvarsplacering ved brug af nye og uprøvede byggematerialer med formålsuegnede egenskaber”.
Og i 2021 gik prisen til Amalie Motzfeldt, der i dag er advokatfuldmægtig hos Holst, for specialet ”Fit for purpose – en del af dansk ret?”.
Det var Hans Lykke Hansen og Michael Gjedde-Nielsen selv. der overrakte priserne til de to modtagere.
Vi ønsker Caroline og Amalie stort tillykke!
Næste ansøgningsfrist er 1. oktober 2022 for specialer bedømt i perioden 1. oktober 2021 til 30. september 2022.
Du kan læse mere om specialeprisen og se billeder fra prisoverrækkelsen her: https://viltoft.dk/specialepris/. Du finder også de to prisvindende specialer på siden.
Udskriv artiklen
-
Læs artiklen
01.12.2021
Gælder der en generel tålegrænse for, hvad bygherren må acceptere af tilretning mv. af projektet under byggeriet, uden at rådgiveren ifalder ansvar? Ny voldgiftskendelse giver svaret.
Voldgiftsretten for bygge- og anlægsvirksomhed har den 28. april 2021 afsagt den første delkendelse i en verserende voldgiftssag om et stort universitetsbyggeri. Delkendelsen forholder sig bl.a. til spørgsmålet om en mulig tålegrænse for rådgiverens projektfejl. Kendelsen indeholder også udtalelser om bygherrens bevisbyrde, som kan være af generel interesse.
Har du kommentarer eller spørgsmål til artiklen, er du velkommen til at kontakte Jakob Juel Justesen, jjj@viltoft.dk
Artiklen kan ikke erstatte juridisk rådgivning.
Udskriv artiklen
- Læs artiklen
06.04.2022
Danske ordregivere fravælger rene priskonkurrence
I 2020 blev tildelingskriteriet ”bedste forhold mellem pris og kvalitet” anvendt i godt to tredjedel af de ca. 2.700 EU-udbud, der blev offentliggjort. Det fremgår af Konkurrence- og Forbrugerstyrelsens årlige analyse ”Status for offentlig konkurrence 2021”, der blev offentliggjort den 23. marts i år. Danske ordregivere adskiller sig herved deres europæiske kollegaer, der gennemfører næsten 60 procent af udbuddene som rene priskonkurrencer.
Der er flere gode argumenter for at fravælge rene priskonkurrencer.
Har du kommentarer eller spørgsmål til artiklen, er du velkommen til at kontakte Eva Olesen, eo@viltoft.dk
Artiklen kan ikke erstatte juridisk rådgivning.
Udskriv artiklen
- Læs artiklen
29.03.2022
Hvornår begynder tillægsfristen at løbe ved isoleret bevisoptagelse
Retten på Frederiksberg har for nyligt taget stilling til dette spørgsmål.
Har du kommentarer eller spørgsmål til artiklen, er du velkommen til at kontakte Jakob Juel Justesten, jjj@viltoft.dk
Artiklen kan ikke erstatte juridisk rådgivning.
Udskriv artiklen